Puukkosahat


Puukkosaha on sahatyypeistä monipuolisin, vaikkakin ehkä monelle tuntemattomin. Puukkosahoissa terä suuntautuu koneesta eteenpäin – kuten siis käsikäyttöisissä puukkosahoissakin.


Puukkosaha on erityisen käyttökelpoinen kone etenkin purkutöissä. Se on ainoita sahoja, joilla samalla terällä voi sahata esimerkiksi puuta nauloista tai tiivistemateriaaleista välittämättä, joten sen avulla vanhat ikkunat tai ovet saa helposti ja siististi irti.


Puukkosahoihin on saatavana laaja valikoima erilaisia teriä, joilla voidaan sahata niin puuta, metalleja kuin vaikka lihaa, luuta tai kevytbetoniharkkojakin.


Putkitöissä puukkosahan etuja esimerkiksi kulmahiomakoneeseen on se, ettei terä kipinöi sahattaessa. Pitkä terä myös taipuu tarvittaessa, jolloin puukkosahalla saadaan sahattua esimerkiksi lattianrajasta.


Pienimmät markkinoilla olevat puukkosahat ovat noin 500 watin tehoisia ja soveltuvat kevyeen käyttöön. Esimerkiksi rakennustöissä käytettävät sahat ovat kuitenkin tuplaten tehokkaampia.

Pieneen kotikäyttöön on suunniteltu myös tekniikaltaan ja rakenteiltaan toisenlaisia malleja. Ne ovat kuitenkin usein liian pienitehoisia isompiin sahaustöihin. Terät niihin ovat useimmiten merkkikohtaisia ja samalla myös kalliimpia kuin standardipuukkosahoihin.

Näytä tuotteet verkkokaupastamme

Myytävät merkit

Poratuuli Oy myy koneet, tarvikkeet ja varaosat muun muassa seuraaviin laatumerkkeihin:

AEG
Atlas Copco
Black&Decker
Bosch
DeWalt
Elu
Flex
Hitachi
Kress
Makita
Metabo
Milwaukee
Ryobi
Skil