MUUT AKKUTYÖKALUT


Lähes koneen kuin koneen saa tätä nykyä myös akkukäyttöisenä. Tällainen kone on useimmiten selvästi verkkovirralla toimivaa kilpakumppaniaan kalliimpi, mutta myös tehottomampi. Akkukäyttöisellä koneella on kuitenkin omat puolensa: ennen kaikkea se, että sillä työskentely onnistuu myös olosuhteissa, joissa sähköä ei ole saatavana.

Yleisin akkukäyttöinen työkalu heti porien ja ruuvareiden jälkeen on poravasara. NiCd-akkujen paino hankaloitti niiden käyttöä, kun esimerkiksi 24-volttinen akku painoi useita kiloja.

Litium-akuilla varustetut nykykoneet eivät sen sijaan ole juurikaan verkkovirralla toimivia poravasaroita painavampia. Isoimmilla akkutehoilla niistä saadaan myös riittävästi tehoa irti. Kovaan piikkauskäyttöön akkuporavasarat eivät välttämättä sovellu, mutta normaali poraus onnistuu siinä missä johdollisillakin koneilla.

Akkukäyttöiset hiomakoneet, kulmahiomakoneet, pistosahat, puukkosahat, sirkkelit ja muut työkalut ovat parhaimmillaan pienemmässä käytössä, esimerkiksi keikkahommissa.

Pyörivät koneet kuluttavat paljon virtaa, joten yhdellä latauksella ei voi useinkaan työskennellä kovin kauaa yhtäjaksoisesti. Ne ovat kuitenkin näppäriä silloin, kun tarpeen on vaikkapa katkaista yksi pultti tai lista pahasta paikasta, tai jos sähköä ei yksinkertaisesti ole saatavilla.

Kunnollinen akkuvalaisin on myös hyödyllinen lisävaruste akkutyökalun omistajalle. Kaikilla laatumerkeillä on oma valaisinmallinsa.

Tuotemerkkejämme

Poratuuli Oy myy koneet, tarvikkeet ja varaosat muun muassa seuraaviin laatumerkkeihin:

AEG
Atlas Copco
Black&Decker
Bosch
DeWalt
Elu
Fein
Festool
Flex
Hitachi
Kress
Makita
Metabo
Milwaukee
Panasonic
Protool
Ryobi
Skil