Jyrsinterät


Yläjyrsimeen on saatavilla satoja, jos ei jopa tuhansia, erilaisia teriä. Yleisimmin käytettyjä ovat terät, jotka tekevät erimuotoisia uria tai pyöristävät kulmia, mutta vain mielikuvitus on rajana.

Lisätietoja erilaisista terämalleista löydät verkkokaupastamme.

Myös jyrsinterissä hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Terän valmistusmaa ja -materiaalit vaikuttavat niin lopputulokseen, eli jyrsintäjälkeen, kuin terän käyttöikäänkin. Paremmat terät jättävät paremman jäljen, kestävät pidempään terävänä ja ovat paremmin laakeroituja.

Yläjyrsimen terissä on useimmiten kaksi leikkaavaa kovametallipalaa. Kovimpaan käyttöön suunnitelluissa pienissä terissä ei kuitenkaan ole erillisiä paloja, vaan ne on tehty kokonaan kovametallista.

Yläjyrsimissä käytettyjen terien kara on useimmiten 8mm ja isoimmissa koneissa 12mm. Vanhempiin ja pienitehoisimpiin koneisiin on kuitenkin edelleen saatavana teriä 6mm karalla. Amerikkalaisissa koneissa - tai niistä turhankin tarkkaan kopioiduissa halpismalleissa - saatetaan käyttää tuumakokojakin (1/4” tai 1/2”), mutta koneisiin voi vaihtaa millimittaiset kiristysholkit. Tuumakokojen teriä on vaikea löytää Euroopasta.

Poratuulen varasto-ohjelmassa on runsaasti erilaisia yläjyrsinteriä eri hintaluokista ja tilauksesta saatavilla on kaikki merkkiterät. Teriä voi myös teettää, mikäli sopivaa mallia ei löydy valmiina kenenkään valmistajan ohjelmistosta. Saatavilla on myös erikokoisia ohjauslaakereita, joilla terää voi muokata käyttötarkoitukseen sopivaksi.

Myymme myös teriä CNC-jyrsimiin sekä alajyrsimiin.

Tuotemerkkejämme


Varasto-ohjelmassamme sekä edulliset harrastajalaadun terät että parasta ammattilaatua olevat eurooppalaiset terät 8mm kiinnitysvarrella.

Tilaustuotteena saatavana myös erikoisemmat terät kattavan verkostomme kautta!