IMURIT


Työkalujen kanssa käytettävät imurit voi jakaa karkeasti kahteen lajityyppiin: verstailla käytettäviin puruimureihin sekä helposti mukana kulkeviin märkäkuivaimureihin.

Poratuulesta saat niin koneet, pölypussit kuin muutkin tarvikkeet merkki-imureihin. Näytä tuotteet verkkokaupastamme.

Puruimuri on verstaslaisen valinta

Puruimuri on lähes pakollinen hankinta, jos esimerkiksi höylää sisätiloissa. Puruimuri on miehen korkuinen laite, jossa on kaksi pussia. Imuroitu ilma nousee ylempään pussiin, kun taas purut painuvat alapussiin, jonka tilavuus on mallista riippuen 50-150 litraa.

Puruimureiden imu- ja moottoriteho vaihtelee mallin – ja hinnankin – mukaan. Normaalikäytössä, jossa imuria käytetään yhdessä koneessa kerrallaan, riittää noin 500-wattinen perusmallin puruimuri, jonka imuteho on noin 1000m³/h.

Sen sijaan kouluilla tai verstailla, jossa useampi kone pyörii samanaikaisesti on tarpeen järeämpi malli. Tehokkaampaa mallia tarvitaan myös, mikäli imuria on tarkoitus käyttää leveässä höylässä, josta tulee paljon lastua, tai sirkkelissä, joka puolestaan tuppaa lennättämään purua ja lastua.

Märkäkuivaimurit koti- ja keikkahommiin

Märkäkuivaimurit muistuttavat puolestaan ulkonäöltään ja toimintatavoiltaankin enemmän perinteistä kodin pölynimuria. Merkittävämpiä eroja on suurempi säiliö, erilliset suodattimet sekä mahdollisuus imuroida esimerkiksi vettä tai loskaa suoraan säiliöön ilman pölypussia.

Myös märkäkuivaimurit voidaan kytkeä suoraan koneisiin, esimerkiksi jiirisahoihin tai käsikäyttöisiin hiomakoneisiin. Käynnistysautomatiikka mukavoittaa käyttöä huomattavasti: imuri käy vain silloin, kun itse konekin pyörii.

Märkäkuivaimureita on saatavana eri kokoluokissa ja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Pienimmässä imureissa säiliö on kymmenenlitrainen, isoimmissa useita kymmeniä litroja. Koneisiin on myös saatavana eripaksuisia imuletkuja: ohuemmat ovat tapuisia ja kevyitä käyttää käsikoneiden kanssa, paksummat taas eivät tukkeudu niin helposti kiinteiden koneiden kanssa käytettäessä.

Tuotemerkkejämme

Poratuuli Oy myy koneet, tarvikkeet ja varaosat muun muassa seuraaviin laatumerkkeihin:

AEG
Bosch
Femi
Festool
Flex
Metabo
Milwaukee
Protool
Scheppach